50 dkg. liszt , 1 dl. tej , 3 dkg. élesztő , 2 ek. cukor, csipet só , 2 tojás , 15 dkg. zsír.
Töltelék lehet : meggy , alma , mák , dió , túró
Az élesztőt felfuttatjuk , a lisztbe csipet sót teszünk majd belemorzsoljuk a zsírt , beleütjük a tojást és belekeverjük a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk és fél órát kelni hagyjuk. 4 cipót formázunk belőle , melyet egyenként téglalap formára nyújtunk. Nem lesznek nagyok . Gondolatban 3 részre osztjuk és a közepére helyezzük a tölteléket. A széleket bevagdossuk a töltelékig kb. 1 cm. szélességben. Ezeket váltakozva,mint a fonásnál a töltelékre hajtogatjuk. Tojással lekenjük és a papírozott tepsibe helyezzük. Így teszünk mind a 4 cipóval. 160 fokon 25-30 percig sütjük.
1. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütőporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű