menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú hagyma saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg nagyobb szemű vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 1 kiskanál cukor, só.

Elkészítés:


A megtisztított és nem túl vékony karikákra vágott hagymát annyi ecettel, sóval és cukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a hagyma teljesen szétfőjön.) A levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve tálaljuk. Főleg azoknak ajánljuk, akik a nyers hagymát nem ehetik, vagy nem szeretik. Aki kedveli, néhány csepp olajat is csepegtethet bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkesaláta sajtos öntettel
Csirkesaláta sajtos öntettel

A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy t...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sonkás sajttekercs (Sacitól)
Sonkás sajttekercs (Sacitól)

Elkészítés: Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtálhoz húsik
Hidegtálhoz húsik

Mandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Mexikói sonkás rúd
Mexikói sonkás rúd

A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk