menu

Családireceptkönyv.hu

Töltelék csirkébe -combba ,dagadóba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál zsír,
5 dkg fehér sós szalonna,
1 zsemle,
3 főtt egész tojás,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 kis kávéskanál törött feketebors,
szerecsendió-virág,
2 nyers egész tojás,
kb. 10 dkg zsír a sütéshez,
só.

Elkészítés:


a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét összekeverjük a 3 főtt tojással, az apróra vágott sós szalonnával (a főtt tojást is vagdaljuk apróra), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, az apróra tört szerecsendió-virágot, végül a 2 egész nyers tojást. Ezt a csirke belsejébe is tölthetjük, de ha ügyesek vagyunk, a legjobb a bőre alá. A nyílásokat bevarrjuk, bőven kizsírozott tepsibe tesszük, és közepes hőfoknál, gyakran locsolva, szép pirosra sütjük. Bármilyen főzeléket, sült burgonyát adhatunk mellé zöldsalátával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos
Lángos

szórjuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. A liszt közepén egy nagyobb mélyedést csinálunk a tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez öntjük. hozzá adjuk a sót és a kef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lángos házilag, mindössze negyed óra alatt (élesztő
lángos házilag, mindössze negyed óra alatt (élesztő

Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zelleres kölesfasírt
Zelleres kölesfasírt

Felteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
fokhagymás lepény
fokhagymás lepény

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk