menu

Családireceptkönyv.hu

Gyros házi pitából


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A pitához (8 db-hoz)
50 dkg finomliszt (finom)
450 ml kefir
0.5 teáskanál só
1 tasak (7 gr) instant élesztő
0.5 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj

A töltelékhez (8 pitához)
2 ek napraforgó olaj
60 dkg csirkemell filé
1 ek gyros fűszerkeverék
4 db paradicsom (karikákra vágva)
0.5 közepes db kígyóuborka
2 közepes db vöröshagyma
0.25 közepes db jégsaláta

Az öntethez
450 g joghurt
1 csipet csípős paprikakrém (ízlés szerint)

Elkészítés:


Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát.
Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk.

A tésztát 8 részre osztjuk, vékony kör alakúra kinyújtjuk, majd száraz teflon serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük nagy lángon.
A megsült pitákat megtöltjük sült hússal, összevágott zöldségekkel, és csípős öntetet teszünk bele.

Gyros házi pitából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farmosi féle húsos zöldséges egytálétel
Farmosi féle húsos zöldséges egytálétel

Mindenféle-(ízlés szerint)- zöldséget felvágsz vékonyra, és szinte égő olajban gyorsan átsütöd. Lényeg, hogy ne süljön meg teljesen, hanem csak a külső része. Ízesíted fűszerekkel,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az összetört fokhagymát is. Egy n...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött káposzta roma módon
Töltött káposzta roma módon

A káposztákat leveleire szedem, majd forrásban lévő vízben meggyengítem őket. Két deci olajon megpirítom a rizst, felöntöm egy bő liter vízzel és 10 percig főzöm (el is fővi azt)....

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Könnyű
share
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk