menu

Családireceptkönyv.hu

Tarhonyás hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




60 dkg sertéshús
40 dkg tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
1-1 dbparadicsom, paprika
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felkockázom, a hagymát apróra vágom, majd olajon megpirítom a kuktában. Amikor a hagyma kellőképpen üveges lesz,hozzáadom a húst, meghintem köménnyel és fehérre pirítom, majd megszórom pirospaprikával, rádobom a felszeletelt paradicsomot, paprikát, sózom, borsozom, felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, hozzáadom a tarhonyát, hozzáöntök még másfél pohár vizet (attól függ, hogy a pörköltnek mennyi leve marad), lezárom a kuktát és az első szusszanásig főzöm, majd lezárom. 10 perc múlva, leveszem a kukta tetejét és tálalom a finom tarhonyás húst.

Tarhonyás hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csőben sült karfiol (lengyeles)
Csőben sült karfiol (lengyeles)

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük. Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót. Ráöntjük a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balázs-féle lecsó
Balázs-féle lecsó

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd kis pirospaprikával elkeverjük. A paprikát vastagabb szeletekre vágjuk, a pirított hagymához adjuk és felöntjük egy kis...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
krumplis lángos
krumplis lángos

A burgonyát sós vízben készre főzzük, majd összetörjük, és tovább sózzuk ízlés szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor nem vesz fel annyi lisztet, mintha melegen kevernénk ös...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

bacon-olaj-pírítom-hagyma-fokhagyma-só,bors-liszt-összepírítom. Tejszín-tej-szerecsendió-összekeverem-szalonnás hagymába teszem-felforralom addig amig sűrű nem lessz. Tűzálló t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk