25 dkg túró
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
petrezselyemzöld
kapor
tejföl
2 nagyobb csirkemell
15 dkg sonka
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A csirkemell filéket vastagabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és kicsit megsózzuk.
A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a túrót sózzuk, borsozzuk és apróra vágott kaporral ízesítjük. Végül a pirított bacont is hozzáadjuk.
Az így kapott töltelékkel megtöltjük a csirkemellszeleteket, és a szokásos módon panírozzuk, majd sütjük.
Sült krumplival és salátával még finomabb de nagyon finom hidegen is
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, átmossuk hideg vízzel. A pác összes hozzávalóját összekeverjük. A csirkemellet hozzáadjuk a páchoz és jó alaposan átforgatjuk benne. Minimum 2-3 ór...
Elkészítési idő: 1-2óra Nehézség: KönnyűNem füstölt, viszont egy nagyon finom, hajszálvékonyra szeletelhető, sóban pácolt húst kapunk, amit úgy fűszerezünk ahogy éppen kedvünk tartja és pár nap alatt mar ehető. Megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes