80 dkg csirkemellfilé
- 8 dkg liszt
- 1 citrom
- 3 evőkanál méz (folyékony)
- csemege pirospaprika por (ízlés szerint, de azért ne legyen sok, nehogy keserű legyen a hús)
- só (ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem
+ 1 citrom a tetejére (díszítés)
1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szelet.) Lisztbe mártom, majd egy serpenyőben felolvasztom a vajat és megsütöm a húsokat.
2. Egy tálcára szedem, megszórom ízlés szerint sóval és pirospaprikával mindkét oldalát, majd beleteszem egy tepsibe sorba a hússzeleteket, leöntöm mindegyiket mézzel, és meglocsolom az 1 citrom levével.
3. Szórok még rá pici vajdarabkákat ide-oda, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm (amíg szépen megpirul).
4. Párolt rizzsel tálalom, a hússzeletek tetejére 1 szelet citromot teszek, és az egészet megszórom az apróra vágott petrezselyemzölddel.
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. Sózzuk és a hűtőbe tesszük. A fűszereket elkeverjük a liszttel majd a szárnyakat a fűszeres lisztbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet kifilézzük, kiklopfoljuk. 2. Miután besóztuk a következő módon panírozzuk be: lisztbe forgatjuk, felvert tojásba forgatjuk, reszelt sajtba forgatjuk. 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet csíkokra vágjuk, és a felolvasztott margarinon vagy olíva olajon fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Eközben a tejfölt, vagy natúr joghurtot keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Helyezzük a csirkét egy vágódeszkára és 5 rést vágjunk minden mellre, ügyelve arra, hogy ne vágjunk teljesen át. Csirkét ízesítem sóval, borssal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű