6 tojás,6 kanál víz,20 dkg kristálycukor,14 dkg liszt,1 csomag vaníliás cukor,1/2 csomag sütőpor,4 dkg dió
A krém hozzávalói:1 csomag vaníliás pudingpor,3 dl víz
25 dkg margarin,25 dkg cukor,1 vaníliás cukor,15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót – ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.
A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is.
A tetejét megszórjuk darált dióval.
A sütőt 150 fokra felmelegítjûk, közben vajjal kikenjük a formát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval kemény habbá verjük és beleszórunk egy pici cukrot. A vajat a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA háromféle pudingot külön-külön megfőzzük fél-fél liter tejjel és 4-4 evőkanál cukorral. Egy tortaforma (vagy üvegtál, jénai stb.) alját kb. fél cm vastagon megkenjük az egyik pug...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA masszát összedolgozni, majd diónyi masszából kis golyókat formázunk. Egy formát a markunkba téve és a másik kéz hüvelykujjával a közepét megnyomni. Így alakult ki ez a forma. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű