1kg BL55 liszt, 6 dl tej, 5 dkg vaj, 2 dkg só, 2 dkg cukor
4 dkg élesztő, aszkorbinsav: csipetnyi (vagy 1 tk ecet)
Összedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz.
A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc pihentetés, sütés, 210 fok, 15 perc.
Nekem tovább kellett keleszteni, mert elég hűvös volt a konyhában.
A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem (25...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy féldecis pohárban kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. Utána jöhet az élesztős kutyulék is, majd összeáll...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuhával letakar...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű