Bonduelle Kelbimbó, 1 evőkanál vaj + a kenéshez, 5 dl tejszín, 3 tojás,1 teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk.
A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojásos tejszínt, majd megszórjuk a sajttal, és végül a zsemlemorzsával.180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is.
A mangalicazsírt megfelelő nagyságú lábasban vagy bográcsban felhevítjük és a finom, apróra vágott makói vöröshagymát beletéve félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a szegedi őrölt fűszerp...
Elkészítési idő: 4-6 óra Nehézség: KözepesA cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk. A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd fedő alatt készre pároljuk -. Tűzálló edényt megkenünk ola...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű