menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (ebből a mennyiségből 23-25 db lesz)- 50 dkg sima liszt - 5 dkg rétes liszt- 3 dl tejföl- 0,5 dl tej- 0,5 dl olaj- 1 tojás- 5-6 g szárított élesztő (instant élesztőpor)- csipet cukor- csapott kávéskanál só
A töltelékhez:- 15 dkg sonka- 10 dkg virsli- 2 db lila hagyma- fél fej fokhagyma- 0,5 dl olaj- 5 dkg vaj (vagy margarin)- 20 dkg trappista sajt
- őrölt bors
+ a tetejére a kenéshez tojás, szezámmag

Elkészítés:


Elkészítés: 1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem.
2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és tojást is, és összegyúrom, duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a hozzávalókat:
3. A sonkát és virslit apró kockákra vágom, kevés olajon megsütöm (nem pirosra, mert még úgyis sülni fog a tésztában is!), ízlés szerint borsozom.
4. A megsütött sonkás-virslis "cuccot" kiveszem a serpenyőből egy tálkába, és a visszamaradt olajban/zsiradékban megolvasztom a margarint, belereszelem a fokhagymát.
5. A lila hagymát vékonyra szeletelem, reszelem a trappista sajtot.
6. Ha megkelt a tészta, 2 részre osztom. Vékony téglalappá nyújtom, megkenem a vajas fokhagymával, megszórom sonkával, lila hagymával, majd reszelt sajttal és szorosan összetekerem (mint a piskótatekercset).
7. Trapéz alakúra vágom (ahogy fent a képen látható) és sütőpapiros vagy vajjal kikent/lisztezett tepsibe sorakoztatom.
8. A tetejét lekenem tojással, megszórom szezámmaggal (esetleg reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni, vagy köménymagot).
9. Előmelegített sütőben 190 fokon légkeveréses programon sütöm kb. 15 percig. (hagyományos sütőben több ideig kell sütni)

Sonkás-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az összetört fokhagymát is. Egy n...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csuri
Az igazi chilis bab receptje
Az igazi chilis bab receptje

1. Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, 2. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Sarolta
Pizza liszt nèlkül
Pizza liszt nèlkül

1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott tészta darálthússal
Rakott tészta darálthússal

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk