Hozzávalók: 6 db-hoz
- 25 dkg sima liszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 teáskanál cukor
- fél teáskanál finom só
- 2 dkg puha teavaj
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojássárgája
- 1,5 dkg élesztő
1. A lisztet összekevertem a sóval és cukorral. Az olajat, a vajat, a tojássárgáját és a tej felét beleöntöttem a kenyérsütőgép üstjébe, majd a sóval, cukorral elkevert lisztet. A liszt tetején csináltam pici lyukat, ebbe belemorzsoltam az élesztőt és ráöntöttem a maradék tejet. Amikor a gép összegyúrta/dagasztotta, akkor kivettem a kelesztőtálba és duplájára kelesztettem.
2. Enyhén lisztezett gyúrólapon kicsit átgyúrtam, majd két egyforma gombócra osztottam.
3. A gombócokat egyenként kör alakúra nyújtottam (kb. 3-4 mm vékonyra) és 3 egyenlő részre osztottam. A szélesebb részénél kezdtem szorosan feltekerni és kifli formára igazítani.
4. Sütőpapíros tepsire tettem, a tetejét megkentem tejjel (ízlés szerint lehet sót vagy köménymagot szórni a tetejére), és letakarva még kb. 15-20 percig hagytam kelni.
5. A sütőt addig előmelegítettem, és 200 fokon légkeveréses programon megsütöttem 15-20 perc alatt.
6. Amikor kivettem, a tepsiben hagytam még a kifliket, gyorsan megspricceltem őket pici vízzel (nem eláztatni, csak épphogy spriccelni) és konyharuhával letakarva hagytam 5 percig.
A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket robotgéppel kikeverni,állni 15 percet,majd az előmelegített melegszendvics sütőbe kanalazni.Én megkentem a sütőt olajjal és szórtam bele szezámot. Lehet édesen is csinálni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű