35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2 dl tej
fél csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
Máz:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!
A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz.
Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és legvégül az almát dolgozzuk bele. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű3 dl tejet a cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, hozzáöntjük az étolajat és az élesztős tejet. Az egésze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcstorta formát margarinnal megkenjük és rétesliszttel meghintjük. A diót megdaráljuk.Kimérjük a cukrot, a lisztet, egy mikrózható fehér porcelán csészébe beletesszük a 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl langyos tejjel, élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A tojássárgáját a többi porcukorral elkavarjuk, és a kovászhoz adjuk. Keverés köz...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes