menu

Családireceptkönyv.hu

Kindli mákkal dióval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
40 dkg libazsír
6 nyers tojássárgája
2 főtt tojássárgája
cukor
fél dkg élesztő
langyos víz
fehér bor
dió, máktöltelék
mazsola

Elkészítés:


Tésztát gyúrunk egy kiló lisztből, negyven deka libazsírral, hat nyers tojássárgájával, két főtt tojás átpasszírozott sárgájával, kevés cukorral, fél deka, langyos vízben feloldott élesztővel és a szükséges mennyiségű fehérborral. A kidolgozott tésztát egy óráig pihentetjük, majd körülbelül nyolc darabra osztjuk, gyufaszál vékonyra kinyújtjuk és megtöltjük dió- vagy máktöltelékkel, amit kevés boros, cukros vízben megfőztünk és mazsolával összekevertünk. A megtöltött tésztaszeleteket hosszúkásra összecsavarjuk és ujjunkkal rovátkákat nyomkodunk beléjük. Tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, és a sütőben szép barnapirosra sütjük.

Kindli mákkal dióval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belő...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skót krémes
Skót krémes

Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük. Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Varga Béles
Varga Béles

A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás borzas (frony)
Almás borzas (frony)

A tészta elkészítése : A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk