5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
1 A gofri nyáron a strandok és a büfék legkedvesebb darabja, télen pedig magunknak készíthetjük el otthon! Ez egy kiváló gofri tészta alaprecept! Egyszerű, és finom! Kisütés utá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Ned...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy bögrényi csipkebogyóvelőt összekevertem darált dióval, 2-3 kanálnyi kókuszolajjal, citromlével, mézzel, mentes mézeskalács fűszerkeverékkel és annyi Szafi világos piskóta liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű