menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


napi 15 dkg ajánlott

Elkészítés:


Sárgarépa, nyers
Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 41 kcal 173 kJ
Szénhidrátok 9,6 g
- Cukrok 4,7 g
- Rost 2,8 g
Zsír 0,24 g
Fehérje 0,93 g
A-vitamin ekviv. 835 μg 93%
- β-karotin 8 285 μg 77%
Tiamin (B1-vitamin) 0,066 mg 5%
Riboflavin (B2-vitamin) 0,058 mg 4%
Niacin (B3-vitamin) 0,983 mg 7%
Pantoténsav (B5-vitamin) 0,273 mg 5%
B6-vitamin 0,138 mg 11%
Folsav (B9-vitamin) 19 μg 5%
C-vitamin 5,9 mg 10%
E-vitamin 0,66 mg 4%
Kalcium 33 mg 3%
Vas 0,3 mg 2%
Magnézium 12 mg 3%
Mangán 0,143 mg 0%
Foszfor 35 mg 5%
Kálium 320 mg 7%
Nátrium 69 mg 5%
Cink 0,24 mg 2% Ajánlott mennyiség napi 150 g. Zsírban oldódik./ forrás: internet/

Trükkök, tippek, praktikák:


fogyasztható nyersen rágcsálva vagy lepépesitve vagy italként

Sárgarépa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Túrógombóc (nyers)
Túrógombóc (nyers)

A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd forró vízbe kiszaggatjuk és azonnal le is húzzuk a tűzről. 3-5 percet hagyjuk még a forró vízben, végül leszűrjük. TOJÁSOS NOKEDLI RECEPT...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Isteni csirkés rakott
Isteni csirkés rakott

A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A tojásokat pedig keményre főzzük. A csirkemellet vékony négyzetekre szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikom-lime túrófagylalt
Bazsalikom-lime túrófagylalt

Tegyük keverőtálba a túrót, a joghurtot, a cukrot (vagy xilitet), a lime reszelt héját, levét és a friss bazsalikomot. Turmixoljuk át. Az előre behűtött tejszínt verjük habbá, és...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rizskoch
Rizskoch

1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk