Pulykamell szeletek
só
2 db alma
1 tk fahéj
1 evk cukor
1 tk reszelt citromhéj
aszalt szilva
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
Annyi vizet teszünk fel melegedni amennyi ellepi az almát.
Ízesítjük a egy kevés fahéjjal, cukorral és reszelt citromhéjjal ( vagy levével) Mikor forr , betesszük az almaszeleteket és egy rövid ideig főzzük. ( amíg megpuhul, ez 1-2 perc) Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A besózott pulykamell szeleteket olajozott alufóliára helyezzük , rárakjuk az almát, aszalt szilvát és szorosan feltekerjük. A két végét ellentétes irányában tekerjük. Előfőzzük kb 10 percig sós vízben. Majd leszűrjük és hagyjuk kiülni. Ha kihűlt , liszt, tojás majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Áfonyaöntettel tálaljuk.
Az előfőzött húst a hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, vagy akár le is fagyaszthatjuk.
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a húst. Puhára pároljuk a csirkemellet a vajon és az ananászkonzerv korábban leszűrt levén. Tűzálló tálba rakjuk a húst és ráhalmozzuk az ananászdarabokat. Kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamellet konyhai papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy csak a hájréteget vágjuk át, és a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk. Egy vastag aljú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes