1 kg csirkecomb
1 kg krumpli
1 csésze főtt rizs
2 paradicsom
1 paprika
1 fej hagyna
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételízesítő
só
bors
pirospaprika
olaj
tejföl
reszelt sajt
A csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk.
A krumplit megpucoljuk és a hasábokra vágjuk, beletesszük a kiolajozott tepsibe, közé teszünk egy marék főtt rizst megszórjuk ételízesítővel. A pucolt fokhagymát feldaraboljuk, és rászórjuk a rizs- krumpl i keverékre. A paradicsomot, a paprikát, a hagymával együtt felkarikázzuk, és a rizses- krumplira tesszük hézagosan. A hézagokba tesszük a csirkét, a páclevet ráöntjük. Lefedjük alufóliával és megsütjük. Amikor megsült levesszük róla az alufóliát és a tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a csirke tetejére. Készre sütjük
A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg. A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd fel az 1 dl olajat 1 wokban, és dobd bele a mosott csirkét (én előtte konyharuhával át szoktam törölni, mert különben nagyon fröcsköl). Mehet nagy lángon, forgatva, kb. 7...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz