80 dkg csirkemell filé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg sajt
2 db tojás
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 kiskanál só
bors ízlés szerint
forma kikenéshez:
vaj,zsemlemorzsa
Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet felkockázva a többi összekevert alapanyaggal elkeverjük.
A kivajazott morzsázott formánkat baconnel kibéleljük.
A húst a formába öntjük, és a szalonnát ráhajtogatjuk.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és addig sütjük amíg a szalonna megpirul.
A húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét kívül-belül alaposan megsózzuk, a zsályaleveleket pedig belehelyezzük. A combjait spárga vagy fapálcika segítségével összerögzítjük, majd az egész csirkét lekenjük olvasz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfe...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes