menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli házi kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt,
5 dl HIDEG víz
1 tasak élesztő
2 kk só

Elkészítés:


Nem kell dagasztani, csak összeállítod. Kint hagyod egy éjszakára, nem kell semmit sem futtatni, hagyd a többit az anyatermészetre, majd az elvégzi a dolgát. Takard le hogy ne száradjon ki, folpack is megteszi.
Hidegen tedd be a kenyérsütő formát (lehet jénai, cserépedény, kenyérsütő forma) tűzhelybe és csavard rá a legerősebbre. Kb 20 percet hagyd, hogy átforrósodjon. Közbe megformázod a kenyértésztát. Csak lisztezni kell egy kicsit. Kiveszed a forró edényt és belehelyezed a kenyeret. Vigyázz nehogy megsüssed magad. Berakod sütni akár lefedve, kb 20-25 perc. Leveszed a fedőt mikor mar kezd pirosodni.

Dagasztás nélküli házi kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt
Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt

200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vendégváró sós kifli
vendégváró sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kenyér
Kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő: 1+1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Burgonyás szendvics zsemle
Burgonyás szendvics zsemle

A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe. A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk