50 dkg rozsliszt
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál só
7 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos víz
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12-14 cm-es lepényeket nyújtunk belőlük, és egy tepsire tesszük. Tetszés szerint sütőpapírt is tehetünk alá. A tetejüket megszurkáljuk villával vagy rácsosan bevagdossuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel. Vágódeszkára...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Keverőtálban (akinek van, kenyérsütőben) összekeverjük a lisztet a sóval, cukorral, élesztővel. 2. Villával kevergetés közben hozzáöntjük a langyos vizet. 3. A végén bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű