50 dkg tehéntúró, 1 l zsíros házi tej, 6 dkg vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 púpozott kávéskanál só
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük,egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük,majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt)
Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Lilahagymával, kaporral, őrölt köménymaggal ízesítve.
24 órát állni hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromolaj Egy kisebb lábosba öntjük az olajakat, melegíteni kezdjük, és közben egy zöldségpucolóval belehámozzuk a citrom héját. Alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Halas, tenge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarackot megmosni, kimagozni. Nem kell megpucolni!!! Kézzek összenyomkodni. Összekeverni a cukorrak, és másnapig állni hagyni. Reggel megfőzni, ée mehet az üvegekbe. Tetejére pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű