menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos rakott karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg karfiol
50 dkg darált sertéshús
2 csésze rizs
2 fej közepes hagyma
1 db tojás
2 db tejföldoboz tejföl
reszelt sajt
só, bors, pirospaprika,delikát, olaj.

Elkészítés:


A karfiolt virágokra kell szedni és alaposan megmosom, majd sós vízben megfőzöm.
Az apróra vágott hagymát olajon kevés delikáttal megpárolom, megszórom pirospaprikával és rádobom a darált húst, sózom, borsozom és megpárolom, a rizst sós vízben megfőzöm.

Az előkészítés után egy tepsit kivajazok, zsemlemorzsával meghintem, lerakok egy réteg karfiolt, rá rizst, mehet egy adag hús, majd tejföl. Aztán újra karfiol, rizs, hús, tejföl, ahány réteg jut. A tetejére karfiol kerüljön. A tejfölbe belekeverem a tojást, egy kis reszelt sajtot, megsózom és leöntöm vele a rakott karfiol tetejét, 180 fokon készre sütöm.

Húsos rakott karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Rizses lecsó
Rizses lecsó

Először főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál

A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit. Kevés...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Calzone, azaz töltött pizza
Calzone, azaz töltött pizza

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel megsózva összegyúrjuk. Akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomszószban sült mozzarella
Paradicsomszószban sült mozzarella

Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított paradicsomot, meghintjük a cukorral, és kissé lepirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk