menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós házi kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
2.5 dkg porélesztő
2.7 dl tej
2-3 kávéskanál cukor
kakaó por (cukrozatlan)
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
5-6 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztottam a hozzávalókat, majd a püspök kenyér formát kivajaztam és beletettem átgyúrva és formázva a tésztát és kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 180 fokra és 30-40 percig sütöttem.

Kakaós házi kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
***Tejes édes kalács vagy briós
***Tejes édes kalács vagy briós

1. Habverővel habosra keverem a tojás, tejet, sűrített tejet, élesztőt. Hozzásztálom a lisztet és a sót 3. Alaposan bedagasztom (robotgéppel könnyebb) Végül beledolgozom a lágy...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Stollen - adventi kalács
Stollen - adventi kalács

1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük. 2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar aranygaluska vanília sodóval
aranygaluska vanília sodóval

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, a tojást, az 5 dkg vajat vagy margarint, a csipet sót, majd a felfuttatott élesztővel megdagasztom a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk