menu

Családireceptkönyv.hu

Stollen - adventi kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojássárgája, csipet őrölt gyömbér, 10 dkg forrázott mazsola, 10 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs, 5 kg mandula, 2,5 cl rum, 2 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 6 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1,25 dl tej, 1 db vanília rúd, csipet só, 1 db citrom reszelt héja, 1 db narancs reszelt héja

díszítéshez: olvasztott vaj, porcukor

Elkészítés:


1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük.

2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével minden anyagot összedagasztunk.

3. Húsz perc pihentetés után a mandulát és a gyümölcsöket is belegyúrjuk, majd újabb húsz percet pihentetjük.

4. Ezután megformázzuk, és fél órát kelesztjük.

5. 195 C-fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

6. Még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vaníliás porcukorba forgatjuk.

Stollen - adventi kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Bukta
Bukta

Pontosan a tej mennyisége a liszt minőségétől is függ !!!!! Kevés cukros , langyos tejben elkeverem az élesztőt , hagyom kb : 10-15 percig , míg szépen megemelkedik . A többi hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virágkalács
Virágkalács

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet, és hagyjuk felfutni. Miután az élesztő fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós kalács
Kakaós kalács

A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat, és a langyos tejfölt tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóri
Kakaós-joghurtos kalács
Kakaós-joghurtos kalács

1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt kb. 10 perc alatt. A lisztet átszitáljuk, hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a többi cukrot, elmorzsoljuk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk