1 kg burgonya
1 kg savanyúkáposzta
köménymag
só, bors
olaj
A héjában főtt burgonyát kisebb darabokra vagdaljuk. Rászórom a közepes nagyságú kockára vágott hagymát. Ízlés szerint sózom és borsozom, annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen száraz. A végén hozzákeverem a afelaprított savanyú káposztát.
A maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 marék sóskát megmosunk, a szárát leszedjük, forró vízzel leforrázzuk és még egy kicsit főzzük. Leszűrjük, majd egy kevés friss vizet öntünk rá (oxalátcsökkentés! - a főző vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A burgonyákat alaposan megmossuk - a héjukat nem távolítjuk el. 2. A hagymát apróra vágjuk. 3. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olívaolajjal. 4. Beletesszük a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű