menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes sóskapuding


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 marék sóska
1-2 ek kókuszkrém
1 nagy kanál méz
2-3 zselatinlap/

Elkészítés:


2 marék sóskát megmosunk, a szárát leszedjük, forró vízzel leforrázzuk és még egy kicsit főzzük. Leszűrjük, majd egy kevés friss vizet öntünk rá (oxalátcsökkentés! - a főző vizet ne használjuk), összeturmixoljuk kevés (1-2 kanál) kókuszkrémmel és egy kis (nagy) kanál mézzel. Közben 2-3 átlátszó zselatinlapot beáztatunk 5 percre, kicsavarjuk és a még meleg sóskakrémben elkeverjük. Kis tálkába öntjük és a hűtőben hagyjuk megdermedni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyaropogós
Burgonyaropogós

1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. 2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. 3. A tojások sárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelbimbós törtburgonya(paleo)
Kelbimbós törtburgonya(paleo)

A kelbimbós törtkrumplihoz az édesburgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Külön, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a kelbimbót is (15 perc). Az apróra vágott vöröshagymát, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A zellert meghámozom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. A vizet leöntöm, hozzáteszem a többi összetevőt, botmixerrel pürésítem.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk