1 kg csirkemáj
2 fej hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
pirospaprika
pirosarany
só
bors
majoranna
1 pohár rizs
10 dkg zölrborsó (friss vagy mirelit)
10 dkg reszelt sajt
A kockára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot megpárolom, rádobom a májat, hirtelen átsütöm, majd megszórom pirospaprikával, piros arannyal, borssal, majorannával. Lefedem, és pár percig párolom. Elkészítem a rizst a zöldborsóval, és ha a rizs és a borsó megpuhult, összekeverem a májjal. Tetejét megszórom reszelt sajttal.
Nagyon finom és kiadós. Általában akkor szoktam készíteni, amikor megmarad a rizi-bizi, akkor csak a májat kell elkészíteni.
A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk. Diónyi margarinon megpároljuk az ízlés szerint fűszerezett húst. Közepes méretű tűzálló tálat margarinnal kikenünk, rászórunk 2 db apr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe-fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű