1 kg sárgarépa
4 narancsból nyert narancslé
2 citromból nyert citromlé
70 dkg cukor
A répákat megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk, és 6 dl vízben feltesszük főni.
Egy jó fél óráig főzzük, amíg meg nem puhul, majd összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a narancsok és citromok kifacsart levét, valamint a cukrot.
Ismét visszatesszük főni kb 10 percre.
Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, fejre állítjuk az üvegeket 10 percre, és kész is. (Tartósítószer nem kell bele, úgy is eláll.)
A sárgarépát megpucoljuk, feldaraboljuk, megfőzzük, pürésítjük. 2 kg nyers répából kb. 1,5 kg pürére számíthatunk úgy, hogy a hámozás alapos volt és darabolás közben elfogyott néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért meghámozzuk, felkarikázzuk. A citromokat alaposan megsikáljuk. 3 db-nak vékonyan lehámozzuk a sárga héját. A lényeg, hogy minél kevesebb fehér rész jöjjön le. 3 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot megmossuk, a magját kivesszük, és a barackokat puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl. Ledaráljuk. Fél órát főzzük. Belerakjuk a rumaromát, a vanilíás cukrot és a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű