menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú tojás zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 tojás (tetszés szerint)
1 kispohár tejföl
1 fej vöröshagyma reszelve
liszt
babérlevél
ecet
mustár
cukor

olaj

Elkészítés:



Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeverjük a kis pohár tejfölt és összeforraljuk vele. Óvatosan beleütjük a tojásokat, és keményre főzzük őket a mártásban, de innentől már keverni nem szabad. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Zsemlegombóc

A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, megpirítjuk, majd tejjel és liszttel, sóval, borssal galuska keménységűre összekeverjük. Húsz percig pihentetjük, majd 8 db gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.

Savanyú tojás zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Tacogratäng
Tacogratäng

Hacka löken i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla. Lägg i färs och stek den en stund tillsammans med hackad lö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséggel rakott csirkemell falatkák
Zöldséggel rakott csirkemell falatkák

Vágjuk a csirkemellet 3 cm-es kockákra, sózzuk, szórjuk meg borssal, majd kevés olajon pirítsuk szép pirosra. A zöldségeket, félig pároljuk meg. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli
Tejszínes, darálthúsos, kukoricás rakott krumpli

A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfö...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sült tengeri halfilé
Sült tengeri halfilé

A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk