4 tojás (tetszés szerint)
1 kispohár tejföl
1 fej vöröshagyma reszelve
liszt
babérlevél
ecet
mustár
cukor
só
olaj
Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Belekeverjük a kis pohár tejfölt és összeforraljuk vele. Óvatosan beleütjük a tojásokat, és keményre főzzük őket a mártásban, de innentől már keverni nem szabad. Kifőtt tésztával tálaljuk.
Zsemlegombóc
A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, megpirítjuk, majd tejjel és liszttel, sóval, borssal galuska keménységűre összekeverjük. Húsz percig pihentetjük, majd 8 db gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.
Hacka löken i mindre bitar och skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla. Lägg i färs och stek den en stund tillsammans med hackad lö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a csirkemellet 3 cm-es kockákra, sózzuk, szórjuk meg borssal, majd kevés olajon pirítsuk szép pirosra. A zöldségeket, félig pároljuk meg. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla. Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának. A fokhagymát összenyomom, majd öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű