1/2 dl olaj
40dkg darált sertéshús
só (ízlés szerint)
fehér bors (ízlés szerint)
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
25 dkg csemegekukorica
75 dkg burgonya
10 dkg trappista sajt
A krumplit héjában megfőzzük. A darált húst olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk főni kicsit, ha kell, öntsünk rá egy kis vizet.Hozzákeverjük a tejfölt és a kukoricát, majd készre forraljuk. Egy tepsibe rétegezzük a szószt és a darabolt krumplit. Szósszal kezdjük, és szósszal fejezzük be. A tetejére sajtot reszelünk, majd addig sütjük, míg a saj pirulni kezd.
A húst összekockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a savanyú káposztát lecsöpögtetjük (a vecsésit én soha nem mosom le, véteknek tartom, de ez ízlés kérdése) és odakészítünk egy kancsó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst beirdalni, fűszerkeverékkel bekenni, fűszerekkel óvatosan megszórni. 200 C, 50 perc fedve Félídőben rá a narancskarikák.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézV Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsírt megolvasztom, belekeverem a zabpehelylisztet, felöntöm vízzel, közben kézi habverővel kevergetem, hogy össze ne csomósodjon. Amolyan "vizes besamel" lesz belőle. Fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű