4 db zöldpaprika
3 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
só, bors, pirospaprika
erős paprika (ízlés szerint)
olaj
A tepsibe rakom az apró kockára vágott szalonnát, a felszeletelt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. Megsózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, olajjal megöntözöm és az egészet összekeverem, 200 fokra előmelegített sütőben, 25 percet sütöm. Friss kenyérrel tálalom.
A zsírt felolvasztom, picit megmelegítem (nem kell forróra hevíteni) A lilahagymát megpucolom, kockákra vágom, majd beleteszem a a zsírba, felöntöm egy pici vízzel, hogy párolódjo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt paradicsomot, ha nem elég puha, beáztatjuk. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk úgy, hogy mindenhol kb. másfél-két centiméteres fala maradjon, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk,felkarikázzuk. A hagymákat jól megdinszteljük,majd a darált húst rádobjuk a fűszerekkel és jól lepirítjuk. Ezután felöntjük tejszínnel,pótoljuk a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű