4 üvegre való megmosott uborka
10%-os ecet
cukor
kapor
koriander
babérlevél
egész bors
só
mustármag
köménymag
7,5 dl vizet 2,5 dl ecettel és 4 t.k. sóval, 8 e.k. cukorral összekeverjük.
Addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a só.
Az üvegek aljára tesszük a kaprot és 1 babérlevelet. Egy üvegbe kb.
40 dkg uborkát teszünk, leöntjük a lével úgy, hogy elfedje, ráteszünk 1-1
mokkáskanál fűszert ( koriander, bors, mustármag, köménymag), és lezárjuk.
Kb. 5 percig fejre állítjuk, hogy kimenjen az uborkák közül a levegő.
Nagy edénybe tesszük és amikor már gyöngyözni kezd az üvegekben a víz, először nagy lángon főzzük még 35 percig, majd kicsi lángon még 20 percig.
Hagyjuk kihűlni ebben a vízben.
Dinnyehéj lekvár Hozzávalók: 3 csésze dinnyehéj 1,5 csésze cukor 1 citrom héja 1/2 citrom leve 1 rúd vanília fahéj, szegfűszeg Így készítsd: Hámozd meg a héját...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSóskás leszedem, közepét kiszedem, jól átmosom, megpárolom, mintha sóskafőzeléket készítenék. Én nem szoktam a főzelékhez turmixolni és vágni, hanem fakanállal kevergetem, darabolo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát legalább 5 lé vízben megmossuk. Szerintem teljesen felesleges bevagdalni a végeit, de persze kik-ki cselekedjen ízlése szerint. A kimosott üvegünk aljára rakunk egy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű