kb. 1/2 kg darált hús
2 fej v. hagyma
fokhagyma
sárgarép, borsó, zöldbab
só,bors,p.paprika, ételízesítő
tarhonya
olaj
tejföl
sajt
A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom.Olajo megdinsztelem, majd mehet rá a hús.Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és felöntjük kevés vízzel. Addig keverjük, amíg kifehéredik a hús.
Közben a tarhonyát megfőzöm sós vízben.Ha puha, akkor leveszem a tűzről.
A zöldségeket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük kevés vízzel, és ételízesítőt teszünk bele. Fedő alatt puhára főzzük, de ne főjön szét.
Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk. Az aljába terítjük a fele tarthonyát, amit kevés reszelt sajttal elkeverünk.
Erre mennek a zöldsgek, arra pedig a husi. A tejfölt rátesszük a húsra, arra pedig a tarhonya másik felét.
Sajtot reszelünk rá, hogy ne száradjon ki a tarhonya.
Sütőben 200 fokon pirosra sütjük a sajtot, ha ez megvan akkor kész.
Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejes káposztát belerakjuk a forró sós,ecetes lébe és addig főzzük,ameddig a levelek leválnak a káposztáról. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, a hagymákat lereszeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk, ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, és 1 centis kockára vágjuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üveges...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű