10 dkg főtt tojásfehérje rúd
1 tojás
2 dkg zsír (mindegy milyen)
4 dkg nyílgyökérliszt
1/2 csapott kávéskanál só
továbbá:
1 evőkanál zsír (mindegy milyen)
2 tojás
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük is ki, ha túl sokáig fő szétmálik, így viszont tökéletes nokedli állagú marad). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A felforrósított zsírban átforgatjuk. Ráöntjük az enyhén felvert tojást és kevergetve készre sütjük.
http://panitakedvencei.blogspot.hu/2014/11/tojasos-nokedli-paleo.html
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és vékony hasábokra vágjuk. Kis adagokban forró olajban megsütjük, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat le itassunk róla. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű