3 db 25 centis tésztához:
- 350 ml víz, langyos
- 14 g só
- 620 g liszt, 00-ás
- 12 g élesztő (nem por)
1. langyos vízbe a sót belekeverjük
2. élesztőt az ujjunkkal belekeverjük, szétnyomva azt
3. liszt
4. gyúrás min. 10 percig
5. kelesztés min. 1 óra, innen akár 3 napig is állhat (hűtőben).
Felhasználáskor 2 gombóc lesz. Pizzának, kenyérnek is jó.
Végeredény: kb. 950 g tészta
Egy serpenyőben 3 ek. olajat forrósítunk, rádobjuk a megfőzött gnocchit, megpirítjuk. Néha forgassuk át. Egy másik (nagyobb) serpenyőben 2 ek. olajon megpirítjuk a fokhagy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tejet felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd takarékra vesszük, és a tésztát is beleborítjuk, majd gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. 2. Egy szép,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk. Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy go...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg olajban – állandó kevergetés mellett – megolvasztjuk a cukrot és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ehhez a karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a finomra reszelt fejes ká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű