500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
1 e.k. Olíva olaj
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál bors
2 kiskanál majoranna
1 kiskanál só
2dl tejföl
2 e.k. update liszt
A kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és összeforgatjuk a paprikás hagymával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 20-25 percig főzzük. Mikor megpuhult meghintjük majoránnával.
Végül behabarjuk: A tejfölt kikeverem 2 e.k. update liszttel és a sóval, majd szedek hozzá forró levet a pörköltről, simára keverem és szűrőn keresztül a pörkölthöz adom. Még forralok rajta egyet és kész is. Update tésztával tálalom, de készíthetünk hozzá update lisztből nokedlit is. :)
A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásot egy tálban lazán felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesŐszinte leszek (úgyis a hitelesség a profilom) ez a finomság úgy született, hogy elrontottam, amit szerettem volna. Nekiálltam a szokásos minipalacsintámnak, de valamiért nagyon s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyát áttöröm. Mindent egybe öntöttem. palacsintasütőbe egy kis vaj és kisütöm a tésztákat :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű