1 kis fej karfiol
1 szál fehérrépa
3szál sárgarépa
20dkg zöldborsó
1fej hagyma (egészben tesszük a levesbe, a végén ki lehet dobni, aki szereti meg is eheti. A levesnek mindenképpen jó ízt ad ;))
bors
ételízesítő
piros paprika
majoránna
15dkg csirkemáj
10dkg dw -50%os liszt vagy update1 liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban) (esetleg más ch csökkentett liszt, gluténmentes liszt, magliszt, ízlés szerint, a lényeg, hogy egészséges legyen és házi májgaluska :))
1db tojás
kicsi bors
petrezselyemzöld
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a borsó kivételével feltesszük főni a fűszerekkel. 20perc múlva hozzáadjuk a borsót is és együtt főzzük. Míg a zöldségek főnekA májat késsel szétkapargatjuk, majd összedolgozzuk a tojással. Hozzáadunk 2 púpos e.k. lisztet, összedolgozzuk vele, majd én a robotgép késes aprítójával kb. 1 percig simára, teljesen egyneműre dolgoztam. Ezután hozzáadtam a maradék lisztet, a borsot és a petrezselymet.
Mikor a zöldség már majdnem kész beleszaggattam, ugyan úgy, mint amikor nokedlit szaggatok. kb. 5-7 percig, végül meghintettem petrezselyemzölddel.
elkészítjük a galuskát:
0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalev...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a piros...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű