menu

Családireceptkönyv.hu

Birsmarmelád recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 kg birsalma
» 1 citrom leve
» 40 dkg cukor

Elkészítés:


A birsalmákat áttöröljük, a szárvégeket kivágjuk. A gyümölcsöt feldaraboljuk. A birset 1 liter vízben 1 óra hosszat főzzük.
A birset a főzőlével együtt átpasszírozzuk. A kapott mennyiségből 1 kg gyümölcspürét kimérünk, hozzákeverjük a citromlevet és a cukrot, majd felforraljuk. Nagy lángon 6 percig forraljuk. Ha a lekvár nem kocsonyásodik, akkor főzzük még 1-2 percig.
A lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk őket.

Birsmarmelád recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlekvár plusz
Eperlekvár plusz

Az eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MEGGY CUKROZVA NYERSEN
MEGGY CUKROZVA NYERSEN

A meggyet megmossuk, kimagozzuk . 1 kg meggyhez számítunk 50 dkg cukrot. Nálam most túl érett volt,így csak 40 dkg-ot tettem hozzá. Egy nagy tálba tesszük,mennyiségtől függően....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gábor
tewszt
tewszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Zöld-dió befőtt tartósítószer nélkül
Zöld-dió befőtt tartósítószer nélkül

Két darab ötliteres üvegbe való dió beszerzésével kezdődik a procedúra. A diókat villával szurkálom meg, majd hideg vízzel csordultig töltöm az üvegeket. Két héten keresztül minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk