menu

Családireceptkönyv.hu

CSALÁD KEDVENC KALÁCSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 dkg liszt
5 tojás sárgája
6 dl tej
10 dkg kristálycukor

3 ek étolaj
6 dkg élesztő

Töltelék:
kristálycukros kakaópor
baracklekvár

Elkészítés:


A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk.
Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. Meghintjük cukrozott kakaóval, hosszában feltekerjük. Lekvárosat ugyanígy és a kettőt összefonjuk. Kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük. 150 fokon, légkeverésen 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

CSALÁD KEDVENC KALÁCSA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kalács öregtésztával Limara
Kalács öregtésztával Limara

A hozzávalókat géppel bedagasztom.Ha a vége felé nagyon ragacsos, lágy lenne, akkor adok hozzá még egy-két ek. lisztet, az állaga függ a tojás nagyságától és az öregtészta lágyságá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Élesztőt picit cukorral felfuttatni a tejben. Összedagasztom a tészta hozzávalóit, ...... duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtom téglalap alakúra. Olva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes mákos kalács
Meggyes mákos kalács

A mákot állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki teljesen. A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (jól csepegtess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk