40 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
csipet só
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 dkg élesztő (kevés tejben feloldva)
A töltelékhez
15 dkg cukor
2-3 evőkanál tej
20 dkg darált mák, és dió
5 dkg mazsola ízlés szereint
1/2 citrom reszelt héja
1 kanálka baracklekvár
csipet fahéj
A kenéshez
1 tojás
1.A lisztből és a Ramából egy csipet sóval, cukorral, 1 dl tejföllel, valamint a kevés tejben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. Két egyforma cipóra osztjuk, 15 percig pihentetjük letakarva,
2.Elkészítjük a tölteléket: dió- és mák töltelék: külön-külön. 15 dkg cukrot felfőzünk 2-3 evőkanál tejjel, amibe belekeverünk 20 dkg darált mákot, illetve diót, ízlés szerint 5 dkg mazsolát, 1/2 citrom reszelt héját, 1 kanálka baracklekvárt, csipet fahéjat.
3.Egyenként kinyújtuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és feltekerjük. 10 percig pihentetjük. Ekkor megkenjük tojássárgával. Újabb 10 perc pihentetés után a lazán felvert tojásfehérjével is megkenjük, villával megszurkáljuk, sütőbe tolva 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElső lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, tejet. 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem a Nutellát és a kakaót. Zsírozott, liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kevés langyos vízbe keverjük, hozzáadunk egy marék lisztet, és állni hagyjuk 15 percig. Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, a sót és a borsot és jól megdagasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű