menu

Családireceptkönyv.hu

TÖLTÖTT PAPRIKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db zöldpaprika,
80 dkg darált sertés hús,
1 nagyobb fej hagyma,
20 dkg rizs,
2 egész tojás,
2 + 2 evőkanál olaj,
só, bors, pirospaprika,
saját befőzésű paradicsomlé (vagy paradicsompüré),
2 evőkanál liszt.

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, és sót ízlés szerint, és ezeket egy tálba rakjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kétszer megmosott rizst, a darált húst, és az egészet jól összekeverjük ismét. Ebből kb.8 db gombócot formálunk, amelyet félre teszünk.

2 evőkanál olajat teszünk egy magas falú edénybe, ebbe a megmosott, és kicsumázott paprikát, felszeletelve elterítjük. Erre helyezzük el a gombócokat, és óvatosan a gombócok közé vizet öntünk és feltesszük főzni. A tetejét megszórjuk pirospaprikával.

Külön edényben elkészítjük a paradicsomlevet, melyet a liszttel besűrítünk oly módon, hogy kézi habverővel csomómentesre keverjük.

A gombócok mire megpuhulnak, elfő a levük nagy része, ekkor öntjük rá a paradicsomlevet (azért nem előbb, mert könnyen leszívja az edény alján), és készre főzzük. Azért nem a paprikát töltjük meg a töltelékkel, mert ezzel a módszerrel az edény alján levő paprika íze belefő az ételbe, de nem sül le az étel, aki nem kedveli a paprikát az könnyen ki tudja hagyni étkezéskor.

TÖLTÖTT PAPRIKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges-Rizses csirkecomb
Zöldséges-Rizses csirkecomb

Az apró kockára vágott hagymát lepirítjuk, beletesszük az összedarabolt csirkét, a paprikát, a paradicsomot, a karikára vágott zöldségeket, Hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránn...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Bigos
Bigos

Szalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott hal
Rakott hal

A burgonyát felteszem héjában főni! Ha kész meghámozom, felkarikázom és a jénai aljára felsorakoztatom a felét. A nagy halszeleteket 4 részre vágom, fűszerezem és ráfektetem a burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dödölle - zalai módra pirított hagymával
Dödölle - zalai módra pirított hagymával

A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk