6 db zöldpaprika,
80 dkg darált sertés hús,
1 nagyobb fej hagyma,
20 dkg rizs,
2 egész tojás,
2 + 2 evőkanál olaj,
só, bors, pirospaprika,
saját befőzésű paradicsomlé (vagy paradicsompüré),
2 evőkanál liszt.
Az apróra vágott hagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, és sót ízlés szerint, és ezeket egy tálba rakjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kétszer megmosott rizst, a darált húst, és az egészet jól összekeverjük ismét. Ebből kb.8 db gombócot formálunk, amelyet félre teszünk.
2 evőkanál olajat teszünk egy magas falú edénybe, ebbe a megmosott, és kicsumázott paprikát, felszeletelve elterítjük. Erre helyezzük el a gombócokat, és óvatosan a gombócok közé vizet öntünk és feltesszük főzni. A tetejét megszórjuk pirospaprikával.
Külön edényben elkészítjük a paradicsomlevet, melyet a liszttel besűrítünk oly módon, hogy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
A gombócok mire megpuhulnak, elfő a levük nagy része, ekkor öntjük rá a paradicsomlevet (azért nem előbb, mert könnyen leszívja az edény alján), és készre főzzük. Azért nem a paprikát töltjük meg a töltelékkel, mert ezzel a módszerrel az edény alján levő paprika íze belefő az ételbe, de nem sül le az étel, aki nem kedveli a paprikát az könnyen ki tudja hagyni étkezéskor.
Az apró kockára vágott hagymát lepirítjuk, beletesszük az összedarabolt csirkét, a paprikát, a paradicsomot, a karikára vágott zöldségeket, Hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránn...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesSzalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felteszem héjában főni! Ha kész meghámozom, felkarikázom és a jénai aljára felsorakoztatom a felét. A nagy halszeleteket 4 részre vágom, fűszerezem és ráfektetem a burg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes