7 közepes db burgonya
30 dkg liszt (finom)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek disznózsír (vagy napraforgó olaj )
só ízlés szerint
3 ek tejföl (a locsoláshoz)
A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.
A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajat a lábasba tesszük, bele a hagymakockákat, a zúzott fokhagymát, sót, felkockázott paprikát, felcsíkozott bacont, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Majd belekeverjük a borsót,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes