» 1 kg sárgarépa
» 50 dkg petrezselyem gyökér
» 50 dkg káposzta
» 50 dkg paradicsom
» 50 dkg karfiol
» 25 dkg pasztinák
» 25 dkg zeller gumó
» 25 dkg karalábé
» 25 dkg kelkáposzta
» 25 dkg hagyma
» 25 dkg zöldpaprika
» 5 dkg gyömbér
» 5 dkg fokhagyma
» 1 marék össze vágott petrezselyem
» 1 marék össze vágott zeller
» 1 marék össze vágott lestyán
» só,mindenledarált kilóra 15-20 dkg
A zöldségeket megtisztijuk,ledaráljuk vagy apróra vágjuk.A sóval alaposan össze keverjük.Kis üvegekbe rakjuk jó alaposan tömjük meg,hogy a levegő kiszoruljon.Pici olajat tehetünk a tetejére, de nem kötelező.Felbontás nélkül 2-3 évig is eláll.Felbontás után he tekig is a hütőben.Felhasználásnál vegyük figyelembe,hogy sós.Egy egy ételhez 1-2 teás kanálnyit adunk.
Mikor gyűjtsük a zöld diót? A zöld dió gyűjtési ideje az adott évtől függ, de általában június eleje-közepe tájára esik. A lényege, hogy a diók már minél nagyobbak legyenek, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA körtéket pucold meg, csumázd ki, és darabold tetszőleges méretű részekre. Fogj egy akkora lábast, amiben mind elférnek, öntsd háromnegyedig vízzel, tedd bele a citromsavat és a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A gyümölcsöt alaposan megmossuk, magházát kivájjuk, de nem hámozzuk meg. Felkockázzuk és fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéjat és puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes