menu

Családireceptkönyv.hu

kosár húsvétra


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
4 dkg élesztő
8 dkg cukor
1/2 liter langyos tej
5 dkg vaj
2 tojás
1 kávés kanál só,
1 citrom reszelt héja.
20 dkg porcukor
tojás a lekenéshez.

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk majd kétszeresére kelesztjük.Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,és egyenlő 27 részre osztjuk.20 részből formáljunk 35 cm hosszú kígyókat,és fonjunk belőle rácsot.
Vajazzunk meg egy 17 cm átmérőjű tűzálló tál külsejét,helyezzük rá a rácsot,majd a lelógó tészta végeket vágjuk le.
2 rész tésztából,készítsünk 40 cm hosszú kígyót,sodorjuk meg,és gyűrű alakban formáljunk belőle talpat a kosárnak.A két végét kenjük meg felvert tojással és nyomjuk össze.
A kosár füléhez 2 rész tésztából csavarjunk kötelet és burkoljunk vele egy patkó alakban meghajlított drótot,melynek végét később a kosárba dugjuk. A maradék tésztából formált 3 kígyóból fonjunk copfot a kosár peremére,végeit kenjük meg tojással és nyomjuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.Kenjük meg a kosarat felvert tojással és 45 percig szép pirosra süssük meg.A még különálló elemeket kenjük meg felvert tojással és 25 perc alatt szép arany pirosra süssük.
A porcukorból egy kevés vízzel kavarjunk sűrű mázat és ezzel ragasszuk össze az elemeket.
A kosár füléből kiálló drótot szúrjuk a kosár peremébe.


Mivel nekem nem volt ekkora méretű,tűzálló tálam,ezt a porcelán tálat használtam,bevonva alufóliával és a fóliát zsiradékkal bekenve.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://rozikonyha.blogspot.hu/ oldalon találtam.
ott van fázis fotó is.

kosár húsvétra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rozscipó
Rozscipó

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, hagytam duplájára kelni. A tésztát három egyforma darabba vágtam, majd cipókat formáztam belőlük. Sütőzacskóba tettem őket és hideg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk  - mama receptje
Fánk - mama receptje

A hozzávalókból laza tésztát dagasztunk úgy hogy az olvasztott vajat az edény oldalára csorgatjuk dagasztás közben, így veszi fel azt a tészta folyamatosan. 1 órát kelesztjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
sajtos rúd (kedvenc)
sajtos rúd (kedvenc)

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. 2 Összegyúrom. 3 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. 4 Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. 5 Dere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zsemle,kelesztés nélkül
Zsemle,kelesztés nélkül

200 fokra kezdjük el előmelegíteni a sütőt. A szárazanyagokat összekeverjük egy nagy tálban, majd hozzáadjuk a pohár kefirt és apránként a vizet. Itt néhány dologra érdemes figyeln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk