menu

Családireceptkönyv.hu

paradicsomos-cukkinis tészta szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 közepes cukkini
Izlés szerint bazsalikom
Só, egy pici cukor

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Ráöntjük a paradicsomot, amit én nem szoktam összevágni, csak főzés közben szétnyomkodni. Sózzuk, pici cukorral ízesítjük, majd közepes lángon kb. 40 percet főzzük. Ezalatt a cukkinit apró kockákra vágjuk, majd a szószhoz adjuk, utána ízesítünk, és még 15 percet főzzük.
Forró üvegbe szedjük, késhegynyi tartósító szert teszünk a tetejére, majd lezárjuk, fejre fordítjuk 5 percre, és mehet aludni a takarók közé.
Télen darálthúst pirítok hagymásan, vagy simán, és mehet rá a szósz. Összeforralom, és spagettihez sajttal nagyon finom.
Ha nincs darálthús, akkor szoktam sonkával is készíteni.

paradicsomos-cukkinis tészta szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet cukorral,fahéjjal feltesszük főzni annyi vízben,hogy épp ellepje. A lisztet tejföllel simára keverjük,hozzáöntjük a főtt meggyhez és újra forraljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklarém
Céklarém

A céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norbert
BBQ by Zed
BBQ by Zed

Hagymát és a szilvát apróra vágom, kevés olajon előbb megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a fűszereket a cukor kivételével, utána jöhet a szilva é a cukor, kicsit karamellizálom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Gyümölcs mártás
Gyümölcs mártás

A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk