•fél teáskanál szegfűszeg
•1 db citrom
•6-7 dl víz
•3-4 evőkanál liszt
•0,5 kg kg meggy
•4 evőkanál kr.cukor
•2-3 evőkanál tejföl
•2 db nagyobb alma
•1 teáskanál egész fahéj
A vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével, szirupot főzünk. Ezután beletesszük a gyümölcsöket és azzal is forraljuk egy kicsi. A lisztből csomómentes habarást készítünk, és behabarjuk a mártást. Jól kiforraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, a tejfölt kiegyenlítjük, Folytonos keverés mellett a tejfölhöz adunk a meleg mártásból, így a tejföl hőfoka kiegyenlítődik ,és a meleg mártás nem kapja össze a tejfölt ha hozzá öntjük. Tejföllel már nem forraljuk!
Sült hús mellé rizzsel együtt tálaljuk.
A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a megtisztított, leres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy doboz natúr joghurtot – ha nem követsz szigorú diétát, a picit zsírosabb, görög joghurtot ajánlom vagy igazi háztáji, krémes joghurtot, mert ezekből a legfinomabb – majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, szárát, csumáját kivágjuk, és az esetleges hibás részeit. 3-4 részre vágjuk, beledobjuk egy tálba. A paprikák csumáját kivágjuk, ezt is hozzádaraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű