kb.2 dl langyos tej
35 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 pici cukor
2 kk. só
Töltelék:
kockázott bacon
kockára vágott tetszés szerinti sajt
felaprított lila hagyma
"szemenként"1-1 tojás
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 4 egyenlő darabra vágjuk. Egyenként ovális formára nyújtjuk, s a szélét körbe-körbe felpöndörítjük, mélyedést képezve a tölteléknek.
A sütőt előmelegítjük. A "szemüregeket" megtöltjük baconnal,lila hagymával és sajtkockákkal, s 15 percre sütőbe tesszük kb.200 fokon.
Majd mindegyik tetejére 1-1 egész tojást ütünk, cseppet megsózzuk, s addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJoghurtos kifli
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral. Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsolom a liszttel és összedolgozom a sóval és annyi tejszínnel, amennyit felvesz. Jól kidolgozom, hagyom egy kicsit állni. Kinyújtom, hajtogatom a szokásos módon, pih...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű