Elsőnek is kifőzünk kb. 60 dkg tésztát ami ízlés szerint lehet bármi de én ennél az ételnél a fodros kockát szeretem használni,ha megfőtt lehűtjük!Lehetőleg al-dentére főzzük a tésztát mert még sütni is fogjuk!Apróra felkockázott sonkát,kolozsvári szalonnát,hagymát,cápia paprikát,kevés gombát lepirítunk.Ezzel párhuzamosan készítünk kb 1 l tejből egy közepes sűrűségű besamel mártást pici szerecsendióval és fehér borssal!Hozzá öntjük a pirított sonkás ragut és elkeverjük,ízlés szerint ha kell sózzuk de már nem igényli mert a szalonna és sonka is sós és itt könnyen el lehet sózni ha nem figyel az ember!A mártást elkeverjük a tésztával és 1-2 marék sajttal!Egy tepsibe helyezzük egyenletesen,megszórjuk a tetejét gazdagon petrezselyemmel és szintél gazdagon sajttal!Előmelegített sütőbe 180 fokon kb.20 perc alatt készre sütjük!Ez egy nagyon egyszerű étel de nagyon finom és laktató!
besalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej
vali konyhája /Lakatos József
Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA héjában főtt és áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel,darával,megsózzuk és a tojással összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk,két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Sós vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát enyhén sós vízben főzzük "al dente" keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel. Készítsük el az öntetet a tészt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymat aprora vagom es uvegersre parolom. Hozzateszem a hust,sot,borsot,piros paprikat,leves kockat. Felontom keves vizzel es puhara parolom. Amikor a hus szinte puha, akkor...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű