50 dkg orsó tészta,
25 dkg sajt,
25 dkg csiperke gomba,
500 ml főzőtejszín,
20 dkg sonka,
1 csomag petrezselyem,
1 csomag újhagyma,
2 fej lila hagyma,
vaj,
só,
bors,
1 kis tubusos fokhagyma krém fele
Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka beleteszem a szeletekre vágott csiperke gombát és az újhagymát.Kicsit hagyom had forrjon kicsit össze.Beleteszem az összevágott petrezselymet is.Addig amíg összeérnek az ízek egy magas falú kis edénybe kiöntöm a tejszínt.Sózom, borsozom, beleteszem a fél tubus fokhagyma krémet.Összekeverem villával vagy habverővel.Beleöntöm a serpenyőbe .Hagyom hogy felforrjon.Ha elkezd bugyogni bele teszek kb egy-két marok reszelt sajtot.Megvárom míg elolvad a sajt.Kifőzött tészta felét egy kivajazott jénaiba teszem.Ráöntöm a tejszínes keverékem felét,sajtot.Utána még egy ugyan ilyen réteg jön.Beteszem a sütőbe amíg rápirul a sajt,ez olyan 20 perc körül van.
1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Én egy evőkanál sót tettem a főzővízbe. 2. A megfőtt krumplit leszűrjük, a főzővizet pedig félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű